Vrouwen & Beautyrituelen

Vrouwen & Beautyrituelen

Zonder dat we er bewust van zijn hebben wij vrouwen allemaal onze eigen beautyrituelen. De één zal er meer hebben dan de ander, maar vrijwel iedere vrouw heeft behoefte aan een zekere mate van schoonheid. Hoe vaak gaat jij naar de kapper? En naar de schoonheidsspecialiste? Hoe vaak per week was jij jouw haren zodat ze weer mooi glanzen? Föhn jij je haar of gebruik je krulspelden? Gebruik je voedende crèmes op je gezicht? Ook de sportschool draagt bij aan een stukje schoonheid, namelijk een gezond en vitaal lichaam. En wat dacht je van het gebruik van bodylotion, parfum, make-up, een heerlijk warm bad om te ontspannen, een pedicure, het lakken en vijlen van je nagels of een dagje sauna?

Allemaal manieren om onszelf te verzorgen zodat we ons beter voelen. Met de nadruk op ‘voelen’,  want dat is uiteindelijk de meest effectieve manier om schoonheid uit te stralen. Het klinkt misschien cliché, maar schoonheid begint van binnen. Als we lekker in ons vel zitten, dan stralen we dat uit. Zelfverzekerdheid en vrede met onszelf als persoon is de mooiste uiterlijke pracht. Als iemand ongelukkig is dan kan een dikke laag foundation en een dure gezichtscrème dit niet verbloemen. Het zijn onze ogen die de staat van onze ziel verraden, dus ervoor zorgen dat we ons goed voelen is het allerbelangrijkst. En soms is dit best moeilijk. In drukke tijden willen we nog wel eens iemand vergeten te verwennen: onszelf.

Hoe ontspannend is het om eens uitgebreid in bad te gaan met een heerlijke badolie? Plaats wat kaarsjes in de badkamer en doe het grote licht uit. Gewoon even een half uurtje qualitytime met jezelf! Je zult je hierna vele malen beter voelen dan ervoor. Vijl en lak je nagels na dit bad en doe een lekker maskertje op je gezicht, door het warme bad zijn de poriën groter en zal het masker goed worden geabsorbeerd. Het zijn kleine simpele dingen, maar dragen heel veel bij aan een gelukzalig gevoel. Een mooi begin van de dag of juist de perfecte ontspanning voordat je gaat slapen.

We moeten bewust blijven van onze lifestyle. Het gaat niet alleen om goede huidverzorgende producten, mooie make-up en innovatieve gezichtsbehandelingen, maar ook om onze dagelijkse gewoontes! Een gezonde levensstijl is dé manier om ons van binnen goed te voelen. Drink veel water, blijf in beweging, zorg voor voldoende slaap, eet veel groenten en vooral: geniet van de momenten dat je eet. Veel mensen zijn gewend om op de automatische piloot hun eten naar binnen te werken, in plaats van te genieten van elke hap.