Naaldjes of liever schuren met Micro Kristallen?

Naaldjes of liever schuren met Micro Kristallen?

Voor alle dames met lef vertel ik graag wat over de “Micro Needling” behandeling. De naam zegt het eigenlijk al: een behandeling met minuscule naaldjes van chirurgische kwaliteit. De behandeling hoeft gelukkig niet in een kil ziekenhuis plaats te vinden, maar kan gewoon bij gekwalificeerde schoonheidssalons gebeuren.

De behandeling wordt verricht met een rollertje die de huid zacht en gecontroleerd perforeert. Klinkt niet erg prettig, maar het gevoel is het best te omschrijven als irritant tot licht pijnlijk. Het resultaat van de kuur, welke 4 tot 6 behandelingen duurt, is daarentegen wél zeer prettig. Op een natuurlijke en veilige wijze wordt de huid namelijk aanzienlijk verbeterd op verschillende punten.

Littekenweefsel, veroudering, striae, pigmentvlekken, couperose en andere storende factoren op onze huid worden naarmate de kuur vordert voorgoed verbannen, mits we zo nu en dan terugkomen voor een onderhoudsbehandeling. De frequentie voor dit onderhoud is per persoon verschillend.

Niet iedereen kiest voor deze methode, daar het gebruik van naaldjes voor velen toch als beangstigend klinkt en dat begrijp ik maar al te goed. Toch kaart ik het onderwerp graag aan omdat het enger klinkt dan dat het is. Door de talloze kleine prikjes wordt de celvernieuwing in de huid geactiveerd, waardoor de aanmaak van collageen en elastine geoptimaliseerd wordt. Dit geeft direct resultaat, maar bereikt het doel pas als de kuur is afgerond natuurlijk.

Van uiterst belang is het dat de schoonheidsspecialiste de huid voorafgaand aan de behandeling goed reinigt en ontsmet. Doe deze behandeling dus niet zomaar ergens en let altijd op of er hygiënisch wordt gewerkt. Rollers moeten steriel verpakt zijn en niet eerder gebruikt!

 

Als bovenstaande behandeling toch te onaangenaam klinkt, dan is een goed alternatief de Microdermabrassie behandeling. Dit is een inmiddels zeer populaire, pijnloze techniek die gebruikt wordt om fijne rimpels, acné, ondiepe littekens, vergrote poriën en huidverkleuringen grondig mee te bestrijden. Daarnaast zorg de behandeling voor een stralende, strakke en zachte huid. Klinkt een stuk vriendelijker dan de naaldjes, hè? De behandeling is inderdaad toegankelijker, maar vereist in bepaalde gevallen meer behandelingen dan de Micro Needling.


Bij de Microdermabrassie behandeling wordt gebruik gemaakt van een apparaat dat werkt met zuivere microkristallen, die als het ware de huid schuren. Hierdoor worden de dode en beschadigde huidcellen verwijderd, waardoor er een nieuwe, frisse opperlaag ontstaat. De behandeling is het best te vergelijken met een peeling en zo voelt het eigenlijk ook: als een grove scrub. Een effectieve, pijnloze behandeling die na 3 tot 10 behandeling het gewenste resultaat toont. 

 

-x- Jamura

 

Check ook mijn andere columns: www.jamuravrooman.wordpress.com