Petit Bateau X Kenta Matsushige

 

Dit jaar volgt Kenta MatsushigeSatu Maaranen op als winnaar van de Franse Grand Prix du Jury Première Vision 2014 en profiteert ook hij van de samenwerking tussen Petit Bateau en het Franse festival.

Trouw aan een inmiddels gevestigde traditie, ontdekt Petit Bateau opnieuw haar identiteit door middel van samenwerkingen met beroemde ontwerpers. In dit geval met veelbelovende jonge talenten wiens nieuwe, ongebruikelijke en onconventionele interpretaties van Petit Bateau’ basics zorgen voor een bron van eindeloze creativiteit.

In 2013 startte Petit Bateau een partnerschap met de Hyères Festival, dat zijn 29e editie in 2014 vierde. De winnaar van de Grand Prix du Jury kreeg een “carte blanche” voor het opnieuw uitvinden van iconische stukken voor het merk, waarbij de traditionele know-how diende te worden behouden.

De jury was zeer onder de indruk van de Japanse designer Kenta Matsushige. Volgens de jury “belichaamt hij tijdloosheid, aandacht voor detail, samenhang en het gevoel voor moderniteit dat het verdient om de Grand Prix te mogen ontvangen”. De precieze en minimalistische designer heeft ervoor gekozen om het T-shirt en de klassieke marinière van een nieuwe strakke, ingetogen bijna architectionische stijl te voorzien. Kenta Matsushige’s pen heeft nieuw invulling gegeven aan de authentieke kleuren en stoffen die Petit Bateau in het verleden gebruikte. Klassieke vormen heeft hij weten te herdefiniëren door inspiratie te halen uit kimono’s. De Bretonse strepen zijn door hem gedeconstrueerd door het toevoegen van een overlappende print. Zijn creaties zijn eenvoudig en verfijnd. Zijn collectie die bestaat uit drie belangrijke stukken – een jurk, een gestreept-shirt en een T-shirt – zijn vanaf april 2015 verkrijgbaar in geselecteerde Petit Bateau winkels over de hele wereld.

VROUWENCOLLECTIE
Verkrijgbaar in geselecteerde Petit Bateau winkels vanaf april 2015. En te koop bij Villa Noailles tijdens de 30e editie van Hyères Festival International de mode et de photographie van 24-27 April 2015.

KENTA MATSUSHIGE
Kenta Matsushige is een 26-jarige Japanse modeontwerper afgestudeerd aan ESMOD in Osaka en deEcole de la Chambre Syndicale de la Couture Parisienne (2011). Kenta, die eerder werkte bij Gianfranco Scotti, Anne Valérie HashGivenchy en Dior haute couture, creëert evenwichtige creaties geïnspireerd op zowel de stad als de natuur. Met zijn gepassioneerde minimalistische toont hij een meesterlijke beheersing in vorm. Zijn strakke, architecturale stukken creëren een denkbeeldige wereld vol poëtische charme en finesse. Hij woont momenteel in Parijs.


About admin