Neuw Denim Women SS15

Voor de lente/zomer collectie dook het hedendaagse denimmerk Neuw in hun enorme archieven om oude iconen te laten herleven. Als verwoed verzamelaar en denim connaisseur weet Neuw’s Head Designer Par Lundqvist traditionele denim patronen te mixen met moderne tailoring. Neuw’s hommage aan de denim klassiekers in combinatie met innovatieve wassingen en modern maatwerk, vormen de basis voor een aantal op zichzelf staande opvallende eigentijdse stukken .

De Rock ’n Roll inslag van het merk is terug te zien in zowel de mannen als de vrouwen collectie van dit seizoen. Lundqvist showt dit niet alleen in skinny fit denim, strak gesneden silhouetten en versleten wassingen, maar ook in relaxtere pasvormen, laser cut leer en denim met slijtplekken.

Voor de vrouwencollectie besteed Neuw veel aandacht aan drie denim stijlen: de high-rise ‘Marilyn’, een skinny jeans met slim fit, gebaseerd op de jeansstijlen van de jaren ’50, gedragen door iconen als Marilyn Monroe. De ‘Sister-Ray’, een super flatteuze slim fit met toelopende en cropped pijp, vernoemd naar kleermaker Raymond, die Par ooit zelf het op maat maken van vintage denim leerde. En het derde model is de ‘Lola’, een relaxte vrouwen jeans die de Rock ’n Roll inslag van het merk verbeeld.

Over Neuw Denim

Het idee voor Neuw Denim ontstond in de Nieuwlandstraat, in Brussel, waar Par Lundqvist vintage stukken uit zijn denim collectie begon te customizen en op maat maakte. Neuw Denim zag het licht toen Par de Australische Steven Little ontmoette tijdens een internationale denim beurs. De samenwerking die ontstond kwam voort uit de direct band die zij voelden, door hun voorliefde voor traditioneel denim vakmanschap en de rebelse aard van de historie van denim.

Voor packshots klik hier en voor lookbook beeld hier


About admin