DORHOUT MEES “O”: Schoenen S/S 2015

“Nothing is softer or more flexible than water, yet nothing can resist it ” -LaoTzu

De nieuwe Dorhout Mees schoenen “O” – geheel in eigen atelier ontwikkeld – zijn geïnspireerd op de wonderbaarlijke kracht van waterkristallen die transformeren onder de invloed van hun omgeving.

Esther Dorhout Mees raakte gefascineerd door studies die deze microscopische verschillen bij waterkristallen aantonen: waterkristallen uit een bron toonden een eenvoudige geometrische vorm, versus waterkristallen waarnaast gemediteerd was, met een complexe bijna wiskundige vorm.

Dezelfde materie is in essentie veranderd. Hetzelfde geldt voor de kristallen van tranen van geluk of verdriet. Tranen van geluk hebben mooie, evenwichtige kristallen, terwijl tranen onder negatieve omstandigheden een onsamenhangende, bijna gebroken vorm laten zien.

Daarnaast is het materiaal van de schoenen geïnspireerd op het contrast tussen nat en droog: asymmetrische geometrische vormen in de schoenen waar een laag water op lijkt te staan. Je ziet verstilde luchtbellen in epoxy die zijn uitgewerkt in meerdere subtiele kleurnuances waardoor het lijkt alsof er een laag water op staat. Dit weerspiegelt hoe het licht op verschillende manieren op het water breekt. Het aspect ‘droog’ komt naar voren door het gebruik van zacht suède.

www.dorhout-mees.com


About admin