Groene smoothies nieuwe rage

Doe jij al mee met de nieuwe rage? Als ik om mij heen kijk, lijkt iedereen het te doen. Ook ik ben aangestoken. Groene smoothies voor ontbijt is een perfecte start van de dag. Kost weinig tijd om te maken en om op te drinken, dus kom niet met de smoes dat je `s ochtends geen tijd hebt. Maar op een ander moment van de dag natuurlijk ook erg lekker.

Wat is nu precies een groene smoothie? Een lekkere shake die bestaat uit groene groente, fruit en natuurlijke toevoegingen. Kom je niet aan je dagelijks behoefte groente en fruit, dan is dit helemaal de oplossing. Deze smoothies zitten boordevol vitamines , mineralen, antioxydanten en fytonutriënten. Je weet natuurlijk wat vitamines en mineralen zijn, maar wat doen antioxidanten en fytonutriënten voor je lichaam. Een antioxidant is in staat om schadelijke vrije radicalen te neutraliseren, waardoor ze onschadelijk worden gemaakt voor ons lichaam. Fyto betekent plantaardig en nutriënt betekent voedingsstof. Plantaardige voedingsstoffen dus die erg belangrijk zijn
voor mensen. Deze zijn goed tegen diabetes mellitus, hart- en vaatziekten en kanker.

Een groene smoothie is niet alleen lekker, maar ook zeer gezond. Je zal merken dat je jezelf gezonder en minder vermoeid gaat voelen. Je huid en haar structuur zal verbeteren. Ook helpt het bij gewicht te verliezen. Waar wacht je nog op!

Hier een lekker recept:

  • kokoswater
  • spinazie
  • mango
  • ananas
  • macapoeder voor extra energie
  • hennepzaad voor de eiwitten

Ga lekker experimenteren met verschillende groeten en fruit. Neem als basis water, verse sap (liever niet bij gebruiken als je wilt afvallen), yoghurt of amandelmelk.  Gebruik groenten zoals spinazie, andijvie, boerenkool, avocado en komkommer. Fruit zoals bosbessen, framboos, braam, appel, banaan en peer is ook altijd lekker in een smoothie. Andere toevoegingen zoals chiazaad, lijnzaad, rauwe cacaopoeder of proteine poeder zorgt voor net dat beetje extra. Mocht je nu echt geen inspiratie hebben, kan je op internet genoeg lekkere recepten vinden.
Succes!

Emily Busso is eigenaresse van Touch for balance. Zij geeft verschillende massages, sportinstructies en voedingsadvies.
Mocht u een vraag, opmerking of een tip hebben, mail dan naar info@touchforbalance.nl

 

About admin