De R in de maand

 

Bladeren vallen op de grond. Gure wind in je gezicht. Heerlijk weer om met een dekentje op de bank te hangen met een warme choco. Liefst met slagroom natuurlijk!

De herfst zorgt bij veel mensen voor veranderingen. Door te weinig zonlicht en het druilende weer kan de gemoedstoestand veranderen en als je daar aan toegeeft is een depressie een feit. Ben je daar gevoelig voor? Dan heb ik misschien een tip voor je. Een zonnebankkuurtje of sauna kan helpen. Blijven bewegen en gezond eten zorgt voor het aanmaken van gelukshormonen en een goede weerstand. Maar wat wel eens vergeten wordt is het belang van een goede massage. En wie wil er nu niet gemasseerd worden!

Massage heb je in verschillende vormen. De klassieke en de sportmassage zijn misschien wel de bekendste. Ayurvedische massage is misschien wel de oudste. Massage heeft flink wat voordelen. Zo zorgt een behandeling voor ontspanning. Het zorgt ervoor dat het herstelproces van het lichaam en immuunsysteem verbeterd. Ook bevordert het  de bloed aanmaak, wat een remedie kan zijn bij bloedarmoede. En ook door massages worden er gelukshormonen in het lichaam aangemaakt.

Vooral in de winter is een massage met warme oliën een weldaad voor het lichaam. Wordt dit gecombineerd met medicinale kruiden wordt het geneeskrachtige effect van de massage versterkt. Door de warmte van de olie kan de huid de voedingstoffen uit de olie goed opnemen. Dit heeft een verzachtende en voedende werking op de huid, maar kan zelfs bij de gewrichten een smerende en pijnstillende werking hebben. Mensen met reumatische of andere gewrichtsklachten hebben hier dan ook veel baat bij.

Mensen met hoofdpijnen of migraine zouden een hoofdmassage moeten proberen. Het hoofd ervaart na een behandeling een diep rust. Het verbeterd dan ook de nachtrust. Piekeren en malen horen tot het verleden. De hersenen en de hoofdhuid krijgen een betere doorbloeding wat als resultaat kan geven dat je haar minder uitvalt en er zijn zelfs verhalen bekend dat grijze haren weer hun oorspronkelijke kleur krijgen!

Bij nader inzien is bankhangen na een massage nog lekkerder!

Emily Busso is gespecialiseerd in Ayurvedische lichaam- en hoofdmassage. Ook heeft zij jarenlange ervaring in de fitnessbranche en is altijd bezig met gezonde voeding.

About admin