Acht plekken voor een wintersportvakantie in stijl.

 

 

Wintersport is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een vakantie waarin sporten wordt afgewisseld met ontspanning en luxe. Ski-oorden spelen steeds verder in op deze trend en openen hotels met chique restaurants en weelderige spa’s.

Hieronder vindt u een top-8 van skigebieden gericht op verwennerij. De focus van de opsomming ligt op Europa, maar er is ook gedacht aan wintersporters die graag verre reizen maken.

‘Wintersportgebieden verleiden de bezoeker steeds vaker met lekker eten, loungen en een modern wellness-aanbod,’ aldus Bert Romani van de Nederlandse Ski Vereniging .

1. Hochzillertal-Kaltenbach (Oostenrijk)

Bijzonder aan dit skigebied in Tirol is onder meer de uiterst moderne liftinfrastructuur met roltrappen en een verwarmde stoeltjeslift voor acht personen. Dankzij de hoge ligging van het skigebied loopt het seizoen tot begin mei. In stijl logeren doet u in de luxe Wedelhütte of idem Kristalhütte.

2. Ischgl (Oostenrijk)

Ischgl is een trendy skidorp met uitstekende hotels, waar het wintersportseizoen wordt geopend en gesloten met grote concerten. Op stand lunchen of dineren doet u in het Alpenhaus, een modern ingericht restaurant dat wordt bejubeld om zijn koffie en aparte VIP-gedeelte.

Nendaz / Alpenhaus in Ischgl Nendaz / Alpenhaus in Ischgl

3. Scuol (Graubünden, Zwitserland)

In reisbrochures zult u dit dorp niet snel tegenkomen, maar Scuol is een aanrader voor de wintersporter die van rust houdt. De toeristische industrie richt zich op een combinatie van wintersport en luxe. In het Engadin Bad Scuol bijvoorbeeld eindigt een vermoeiende dag op de ski’s in een Romeins of Iers bad. Ook leent de omgeving zich uitstekend voor lange, mooie winterwandelingen.

4. Nendaz (Wallis, Zwitserland)

Hoewel Verbier het bekendste skioord in de Quatre Vallées is, heeft Nendaz zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een goed alternatief. In het dorp staan luxe appartementencomplexen en hotels met zwembaden en sauna’s.

Wellness in Scuol / Megève Wellness in Scuol / Megève

5. Megève (Haute Savoie, Frankrijk)

Deze mondaine wintersportplaats heeft zeer goede hotels en hoog aangeschreven restaurants. Volgens velen is Megève het beste (maar ook het duurste) skigebied in de Franse Alpen. Niet voor niets is het dorp onderdeel van de Best of Alps-lijst, een samenstelling van de beste vakantiebestemmingen in de Franse Alpen.

6. Chamonix (Frankrijk)

Chamonix aan de voet van de Mont Blanc is al jaren heel populair bij skiërs en bergbeklimmers en mag dan ook niet ontbreken in deze lijst. Klassieke hotels wisselen het straatbeeld af met modern gedesignde accomodaties.

7. Aspen (Colorado, Verenigde Staten)

Wie uitgekeken is op Oostenrijk en Zwitserland, kan ook een ticket boeken naar Aspen in de Amerikaanse staat Colorado. Dit skioord staat te boek als een plaats voor ‘the rich and famous’, maar voor Jan Modaal zijn er ook betaalbare accomodaties.

8. Whistler (British Columbia, Canada)

Whistler is een van de mooiste skigebieden in Canada en heeft helikopterskiën als exclusieve attractie. Met een helikopter vliegt u naar een hoge bergtop, vanwaar u begint aan een lange, indrukwekkende afdaling op ski’s of snowboard. Ook de accomodaties in Whistler doen mee met de wellness-trend van de laatste jaren.

 

 

About admin