Wijn van de week

Beaujolais?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Beaujolais is een wijnstreek in Frankrijk maar vooral bekend om de beaujolais primeur wijnen die elk jaar de derde donderdag van november op de markt komen. De beaujolais primeur was de prosecco van de jaren 90. Jammer genoeg zijn wijnen uit de beaujolais de afgelopen jaren min of meer uit de gratie geraakt door overproductie en marketing. De productie is teruggeschroefd en daarom maken de beaujolais wijnen een goede comeback. De consument is anno 2011 vaker op zoek naar mooie lichte rode wijnen, die onder invloed van mooie warme dagen licht gekoeld gedronken kunnen worden. De wijnen uit de streek beaujolais komen daar prima voor in aanmerking.

 

Deze week probeer ik; Fleuri chai de chapelle. ( fleuri is een streek uit de beaujolais)

Een breed inzetbare vlezige wijn met in de smaak rood fruit. De beaujolais gamay druiven worden met de hand geoogst en de wijnstokken zijn tussen de 45 en 80 jaar oud.

Lekker bij o.a.: wit vlees, gevogelte, lamsvlees, carpaccio en jonge kazen.

Licht gekoeld serveren, 12 a 14 graden.

Proef je met me mee? Koop deze week een beaujolais wijn and leave a note!

 

Geniet!

Judith Cyrus

Wine & Cocktails

 

About admin